Board

Sorina Vannevel

Bestuurder
Wat begon met elk weekend in de modder staan als supporter voor Niels Albert en later Wout van Aert, is intussen uitgegroeid tot een job als administratief/logistiek assistent bij Trek-Segafredo. Daartussen was zij verzorger bij onder andere Belgian Cycling en Team Qhubeka-Assos. Verder is reizen een passie en dit vooral naar Afrikaanse landen. De combinatie van passie en kennis in het wielermilieu + haar drive om uit elke persoon zijn talenten te halen, ongeacht welke sociale achtergrond, maken van haar een goede aanwinst in het bestuur van ECP.
View Details

Frank Slootmans

Bestuurder
Frank is sinds 2007 gepensioneerd als hoger officier van de Marine met commando's van de fregatten Wandelaar, Westdiep en de mijnenjager Bellis. Aan de wal was hij tevens korpscommandant van de Marinebasis Sint Kruis en beëindigde zijn carrière als Militair Commandant van de provincie West-Vlaanderen. Sinds 2009 tot eind 2020 was hij Provincievoorzitter van het Rode Kruis West Vlaanderen. In 2010 was hij met een hulpeenheid van het Internationale Rode Kruis in Haïti na de aardbeving. Sinds 2006 is hij ook voogd van niet begeleide minderjarige vreemdelingen. In 2021 was het tijd voor een bijzondere fysieke uitdaging dit ten voordele van de VZW Veldzicht uit Brugge. Frank vertrok toen, met zijn fiets, voor een tocht van 2400 km richting Compostella, dit vanuit zijn woonplaats in Sint Kruis Brugge. De interesse voor verre horizonten, andere culturen en  dit alles ook binnen een sportieve en sociale context kan binnen onze VZW zijn gading vinden.
View Details

Francis Van Mechelen

Bestuurder
Hij is gek van alles op twee wielen. Hij is een trotse vader van Gloria en Vlad, die allebei begenadigde wielrenners zijn en is gehuwd met Erika. Zelf is hij als organisator van meerdaagse wielerwedstrijden voor de jeugd en dames.  Als bezieler van een wielerteam dat renners uit de niet traditionele wielerlanden samenbrengt, om ze vervolgens de kans te geven zich in België te meten met de betere renners in grote wedstrijden en zich te tonen aan het grote publiek. Ook is hij in het bezit van een diploma trainer wielrennen, dat hier handig van pas kan komen. In het dagelijkse leven, door de wereld heen trekkend met een levensgrote dinosaurus van de ene hoofdstand naar de andere.
View Details

Sabine Loots

Bestuurder
Zij is sinds 1980 actief in de Corporate en MICE reisindustrie. Gepassioneerd door reizen en is geïnteresseerd in cultuur, diversiteit, contact met de lokale bevolking, natuur en de Internationale keuken. Ook tijdens haar vrije tijd is reizen in binnen-en buitenland eveneens een belangrijke factor. Op sportief vlak vindt ze ook nog tijd om te fietsen, lopen, skiën en tijdens de zomer maakt ze tijd om gezellige weekenduitstapjes te maken op haar Vespa. Beroepshalve is Sabine Head of Sales & Business Development bij Omnia Travel.
View Details

Geert Meesschaert

Voorzitter
Naast zijn loopbaan als zaakvoerder van het outplacementkantoor Meesschaert & Partners, kunstgalerij Expo 18 en M&H, een consultingbureau, was Geert gekend als voetbalscheidsrechter op het hoogste niveau. Na zijn scheidrechters carrière werd Geert CEO van 2 voetbalploegen in 2de nationale (KVV Coxyde en Union Saint-Gilloise). In 2012 liep hij 12 marathons op 1 jaar en sedert enkele jaren is hij fervent aan het fietsen. Momenteel combineert Geert het voorzitterschap van ECP met de functie penningmeester bij tennisclub TC Vicogne. Geert is tevens board member van CareerNet International, een internationale outplacement vereniging en lid van de advisory board van Gambia Triathlon Union.
View Details

Isabelle Delarue

Secretaris
Het wielrennen zit reeds in haar bloed sinds ze nog een kind was. Samen met haar ouders was ze ieder weekend te vinden op een wielerwedstrijd. Ook op lokaal vlak draagt ze haar steentje bij als secretaris van Veloclub Ruiselede Sportief die vooral wielerwedstrijden organiseert. Tevens zetelt ze ook als secretaris bij de sportraad van de gemeente Ruiselede. In haar vrije tijd gaat ze graag fietsen en bezoekt ze graag verschillende landen en hun cultuur. Beroepshalve is Isabelle Management Assistent bij Engie.
View Details

Kris Spiesschaert

Penningsmeester
Als gewezen jeugdrenner is de passie voor het fietsen en wielrennen gebleven. Zijn interesses liggen vooral om talenten wereldwijd kansen te geven, het wielrennen mondialer te maken en budgetten te verhogen, zodat het gelijke tred kan houden met andere groeiende sporten. Beroepshalve is Kris, na een carrière als zaakvoerder van een onderneming in omgevingswerken, actief bij het uitvoeren van diverse les en consultancy opdrachten. Hij is tevens lid van Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling.
View Details