Samenwerkingproject Love Africa Adventures & Exotic Cycling Projects

Samenwerkingproject Love Africa Adventures & Exotic Cycling Projects

Missie, visie & strategie

Onze missie in dit project is om de jeugd die al interesse getoond heeft in de fiets en het fietsen, op te leiden tot fietsmekanieker om fietsen te herstellen en/of de Engels taal aan te leren om toeristen te begeleiden met de fiets, ook en vooral meisjes omdat zij de hoeksteen vormen van het gezin/samenleving, om hen zo een inkomen te laten genereren om hun gemeenschap/gezin te ondersteunen.

Onze visie en waar we naartoe willen groeien is om vanaf eind 2023 een 15tal fietsmekaniekers opgeleid te hebben door onze partner Love Africa Adventures die zelfstandig fietsen kunnen repareren voor de plaatselijke bevolking doorheen Rwanda, zuidwesten van Burundi en Noordoosten van Oeganda en de streek van Goma (DRC). Fietsen zijn het belangrijkste transportmiddel in Rwanda voor de armere bevolking en de middenklasse. Onderhoud en herstelling is dus zeer belangrijk. Wij zouden ook 9 fietsen voorzien aan de sociale onderneming Love Africa Adventures, zodat ze deze kunnen uitlenen aan mensen die behoefte hebben aan een transportmiddel;(bv om landbouwgewassen te transporteren of verdere verplaatsingen) en eventueel uitlenen aan toeristen om de streek te verkennen.

Ook een deel van de inkomsten uit fietsverhuur, fietsherstellingen en begeleiden toeristen met de fiets zal terug terugvloeien naar de fietsgemeenschap om opleidingen te geven en verder materiaal aan te kopen.

De opgeleide jongeren komen uit 5 fietsclubs namelijk:

•          Goma Cycling club (DRC)
•          Tropical Heat Cycling Academy(Uganda)
•          Burgesa Cycling Team(Rwanda)
•          Benediciton Cycling Ladies(Rwanda)
•          Masaka Cycling Club(Uganda)

De opgeleide fietsmekaniekers zullen naast een inkomen genereren voor zichzelf ook een stuk terug investeren in de fietsgemeenschap. Fietsen is het belangrijkste transportmiddel in Rwanda en buurlanden, dus de vraag naar fietsonderhoud en

herstelling is groot, ook al omdat er momenteel weinig tot geen echte opgeleide fietsmekaniekers zijn en ook het gereedschapsmateriaal om aan fietsen te werken niet voorhanden is. Verder zal het enthousiasme in de streek voor het fietsen nog spectaculair toenemen doordat het WK wielrennen in 2025 toegekend werd aan Kigali.

https://sporza.be/nl/2021/09/23/wk-wielrennen-2025-rwanda~1632386301689/

Bezoek aan de Bugesera school in Rwanda dat gesteund en opgericht werd door de Gasore Serge Foundation, dat kansarmen en jongeren uit ontwrichte gezinnen onderwijs geeft, en jongeren naast algemeen onderwijs ook een vak aanleert en een sport. Eén van die sporten die worden aangeleerd is wielrennen.

De jongeren die voor de sport wielrennen gekozen hebben in de Bugesera school en er ondertussen deel uitmaken van de  wielerclub Bugesera Cycling. Enkelen van hen zullen via ons project opgeleid worden tot fietsmekanieker en de Engelse taal aangeleerd krijgen.

Bezoek aan de fietsclub Benediction cycling2019, waarvan ook enkele jongeren zullen opgenomen worden in ons project.

Love Africa Adventures is een sociale Rwandese onderneming met verschillende doelstellingen;

  • Opleiden geven om fietsen te herstellen.
  • Engelse taal aanleren om toeristen te begeleiden.
  • Toeristen begeleiden met de fiets doorheen Rwanda.
  • Uitlenen fietsen aan minder behoeden die er nood aan hebben.
  • Herstellen fietsen.
  • Plaatselijke bevolking leren fietsen.

https://www.instagram.com/p/CFwSoS0BGGo/

https://www.instagram.com/p/CGCt6cNhTOd/

Zij bieden met opleiding, materiaalkennis, en goede fietsen een oplossing voor de transport behoeften voor de plaatselijke bevolking en fietsende toeristen. Dit met respect voor de plaatselijke bevolking en de ecologische voetafdruk!

Sandrine van Love Africa Adventures (1ste van links) die fietsen repareert v/d plaatselijke bevolking. 
https://photos.google.com/share/AF1QipOK1yVMFvaG8JRSnJKqSai1KiJlyXx8ZeAGLX_mdr2Bip2EcPk0OPi5TTi6uEdFHQ/photo/AF1QipPD3prp7b6m4K-Os0w0r8exJcIS6L4-RMw6mrE4?key=UUFuVllSTTRHNF9rTWhkajg3WlRiSHo2NE1oQTRB