FERWACY

Murenzi Abdallah, voorzitter van FERWACY (Rwandese wielerfederatie) en Tom Van Damme, voorzitter van de Belgian Cycling.

Tijdens een werkbezoek aan België voerde Murenzi Abdallah, voorzitter van de Wielerfederatie van Rwanda, gesprekken met zijn Belgische tegenhanger en het Belgische Ridley Bikes.

In een interview met Tom Van Damme, zullen de voorzitter van de Belgische Wielerbond en een lid van het Uitvoerend Comité van de Wereldwielerfederatie (UCI) naar Rwanda komen voor de Tour du Rwanda om er een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

“Het is een contract dat ons zal helpen om de vaardigheden van renners, coaches en begeleiders te verbeteren door middel van opleiding hier in België of om experts naar Rwanda te sturen”, zei Murenzi. De overeenkomst houdt in dat Belgische competities coaches in Rwanda moeten worden bijgestaan ​​door FERWACY, evenals wanneer Rwandezen in België willen zijn.


Er is veel dat Rwanda kan leren van Vlaanderen, zoals bv hier in de Ronde van Vlaanderen 2019.
De voorzitter van FERWACY had ook een ontmoeting met de vertegenwoordiger van Rwanda in het Vlaamse Gewest om hun samenwerking met de regio te bespreken bij de ontwikkeling van het fietsen in Rwanda.

“We hebben ook afgesproken dat ze ons zullen helpen bij de voorbereiding op het WK 2025, wanneer Rwanda de kans krijgt om het te organiseren, omdat zij het toernooi van 2021 zullen organiseren”, zei hij.

In de wielersport staat Vlaanderen vooral bekend om hun “Klassiekers” -wedstrijden waarbij ze racen op onverharde wegen zoals Kuurne-Brussel-Kuurne, Ronde van Vlaanderen, Grand Prix E3, Gent-Wevelgem, Parijs- Roubaix en anderen.
Ridley Bikes stemt ermee in om FERWACY, racefietsen tegen lage prijzen te verkopen.
De directeur van FERWACY heeft een ontmoeting gehad met de directie van de Ridley Bikes Bicycle Factory om te bespreken hoe je fietsuitrusting tegen lagere kosten kan krijgen.
Murenzi zegt dat de Ridley Bikes-fabriek heeft ingestemd om fietsen voor race en training tegen gereduceerde prijzen te leveren.

Naar verwachting zal Jochim Aerts, de directeur van Ridley Bikes, naar de Tour du Rwanda komen en een contract tekenen met het management van FERWACY.

Ridley Bikes, opgericht in 1997, werd gebruikt door Lotto Soudal om twee ritten te winnen in de Tour de France en La Vuelta 2020.
Jochim Aerts, leider van Ridley Bikes komt naar Tour du Rwanda 2021 om contract te ondertekenen met FERWACY.
FERWACY President en Business Director Ridley Bikes.